Anakron

Utolsó kommentek

Címkék

Archívum

Győrffy András Anakron blogja

2013.12.06. 00:53 Gy_A

Ahol lakom veled 83.

Feltűnik ebben a környezetben egy sötétbarna, apróra göndörített lány hosszú haja, mely erősen kisminkelt arcot környékez, áttetsző, fekete testhez simuló felsővel nyalakodik vállvetve. Kezében nadrágzsebe, hátrafordított fején sildes, sportos, fekete baseballsapka. Nadrágja őt. Testhez simul, fekete fehér virágok. Elegáns márkajelzés ordibál kigombolt felkabátján. Vékony nyakán tépett lánc, fülében arany. Se hall, se lát. Valakit keres.

VALAKIT KERES.

Mert valaki megtalálta őt és el is hagyta rögvest. Valaki felfedezte. Valaki megváltotta. Úgy érintette őt, ahogy soha senki még nem. Pedig. Bizony. Évekkel azelőtt. Egy igazi nagymenő, Nagyereki gengszter a Kisfaludy iskolabulijában két rege között rátapinatott lényegére. Azóta lénye töretlen karriert futott be, mint plasztikusmellű, fehérnadrágos gengszterszerető, majd mint életszerető, tragikus szingszingli, végül hazaszerető hivatásanya lettő.

De nem. Megujjazás és megujjazás között is van különbség.

Annakelőtte az orvosköpeny töltötte el... hmm... bizalommal, a sebészkéz ígérete, valamint a zongoraszó-hegedűszó. Most már tudta. Az ujjak arra levének teremtve, hogy csavarják a hígítós üveg kupakját, hogy megszorítsák a zacskó száját, hogy mélyén, mélyen, mélyen a torokba hatoljanak és hogy neki...

Hiába mondogatta magának: ne, Petra, ne, Petra, ne Petra, penetra a szavak összekuszálódtak. Add meg magad kuszaságuknak, valami elemi velem mi történik.

Bejön egy fiú például zöld tincsekkel, rövid, sötétbarna, zselézett, sárga felsőben. Nagyon bejön. Mikor egy fordítva viselős susogó szabadidejű fiú épp az ajtót figyeli nyugtalanul dobolva. Egy pillanatra lekörözi a portmolyt. Aztán bejön. A fejét ütögeti, maga felé fordítva csapkodja, ha elfordul, majd befelé tuszkolja.

Befelé tuszkolja. Bejön. Ő lesz az. Rohanok.

A fiatalok folyvást jönnek, folyvást válnak nem-fiatalokká. Cserélődik a társaság az emelet és a földszint között. Közel vagyok a megtéréshez, dobálom le a karzatról az ostobákat. Sárga felsőben 12 tizenhárom éves fiú. Vastag, fehér lány megy el mellettük térdzokniban, lófaroklobogtatva. A vággyal nyomorba döntöd az embert. Inge Spar után ikerpár érkezik, egyforma ruhájuk, hajuk változatosan egyformán feltűzve, cipőjük magas talpú, nem köpött belőle még semmi, gyermekcipő. Szindiklón és Diaklón főszereplésével a Fatal error komédiája. Néhány tetőtől talpig felöltözött lány (botlány!) között feltűnik egy sárga, rövid ujjú, a melltől felfelé hálóban folytatódó fiatal.

Az emeletről, a korláton kiterítve búcsúzom a táncoló fiatalok látványától. Összemostam a nemeket, a csoportokat, a személyeket.

Arctalan, hullámzó tömeg szórakozik.

Arctalan, hullámzó hús fejemen.

komment

süti beállítások módosítása